MelkaHvelvet er lageret for sanger vi ikke har tord å legge ut fordi de ikke har vært helt ferdige, for crappy eller sanger som vi rett og slett har glemt.
Her finnes alt fra den skitneste stein til den blankeste perle.
Men før du gir deg i kast med Melkahvelvet vi bare si en ting; lykke til.

Sist oppdatert: 01.05.2010
Last
ned

Losby Arbeiderforening - Lennart rettet blikket mot vest  (2008)
Ikke tidligere utgitt

Instrumental laget til dokumentaren "Fra Losby til Minnesota - Lørenskogs emigrasjonshistorie".
Dessverre kollapset filmprosjektet i en tidlig fase pga finansielle problemer, men soundtracket var nå da en gang laget. Med kun en gitar størsteparten av tiden er ikke dette nødvendigvis festmusikk, men den kan nok gjøre jobben som akkompagnement til fotomateriale.

ST

Last
ned

Benny Toledo - For alle vinder (1999)
Ikke tidligere utgitt

Musikal-lignende popsang med rar rytme er ikke hverdagskost, men jeg synes vi kom noenlunde greit gjennom denne. En enkel liten sak, spilt inn etter det gamle Benny-prinsippet, som gikk ut på å først spille inn hele trommesporet på en take, for deretter å legge de øvrige sporene og dermed finne ut hvordan sangen skulle være. En teknikk som har ført til en del ulogisk sangoppbygning, men akkurat på denne går det bra. Lenge siden jeg har hørt sangen, så det var et hyggelig gjenhør for mitt vedkommende.

ST

Last ned
Benny Toledo - Join Our Cult (2001)
Ikke tidligere utgitt

Aha. Wannabe indiestunt fra Benny!
Jeg husker ikke spesielt mye rundt denne. Men den høres jo ut som om den var morsom å spille inn. Et fint riff har den også. Jeg er forresten like spent hver gang jeg hører den,  på hvor mye trommisen skal dra opp tempoet.

ST

Last ned
Losby Arbeiderforening - Det land du ser er bygd av hender(2009)
Ikke tidligere utgitt

En småfengende sak, men med en litt haltende tekst. Etter en vurdering kom man fram til at sangen ikke møtte arbeiderforeningens standard, og kassert.
Dette er demoversjonen.

Losby Arbeiderforening


Pueblo - Souvenir - Live på Strangedays (2000)
Ikke tidligere utgittPueblo - The Happy Race - Live på Strangedays (2000)
Ikke tidligere utgitt

Pueblo - Always on My Mind (cover) & Jonesy - Live på Strangedays (2000)
Ikke tidligere utgitt


Pueblo - Mounthammer-Five-0 - Live på Strangedays (2000)
Ikke tidligere utgitt
Last
ned
Benny Toledo - Prey-Per-View (2006)                                                                
Ikke tidligere utgitt

En rocka Benny til en forandring. Ble aldri gitt ut grunnet både kontroversiell tekst og en noe klønete tittel, men hovedsakelig fordi bandet selv mente at dette ikke burde være  en datatrommesang.
I tillegg var introriffet muligens i overkant likt Bloodhound Gang-coveren av The Association "Along Comes Mary", uten at det å stjele riff nødvendigvis har stoppet Benny Toledo tidligere.
Sangen er en oppvisning i enkelhet med et gitarfyrverkeri vi sjelden ser fra den kanten om dagen, og er kanskje morsommere i headset enn på høytaler.MelkaLast
ned

Benny Toledo - Were the Aborigines Actually Black? (Instrumental) (2000)
Ikke tidligere utgitt
Denne har jeg ikke mye å skrive noe om. Det er en instrumental.

ST
Last ned
Farmasi - Helt annerledes (1999)
Ikke tidligere utgitt

Vi husker ikke så mye rundt denne sangen, men konstaterer når vi hører på den nå i ettertid at den har utrolig mange jævlige elementer. Kanskje fler enn hva som er normalt for en sang.
Trommene er Soundgarden og Nirvana sine, og fyren som snakker på slutten spilte i Phoenix Rising. Ja, og opprinnelig var sangen mye lenger, men Flemm lånte MD-spilleren vår (dette var før mp3-spillerens tid) og kom til å slette slutten.

FarmasiLast ned
Pueblo - Even Jeffrey Dahmer (1999)
Jul 1
Har alltid irritert meg over denne. Melodien er fin nok, men strukturen, vokal og teksten blir bare rot. Jeg forstår hva hensikten er, men poenget kommer aldri . I tillegg var muligens seriemorderreferansen litt for drøy til at det kunne gått bra.
Trivelig sang, som for øvrig aldri har blitt fremført av bandet.

ST
Last
ned

Benny Toledo - Dummest (2000)
Forhåpentligvis ikke tidligere utgitt
Spesi Toledo brukte som kjent slutten av tenårene på å skrive flere sanger på norsk.
Han hadde med dette håpet å bli den yngste artisten som vant Prøysenprisen siden Ove Røsbak vant den i 1980, men slik gikk det jo ikke, og året etter gikk Benny Toledo over til engelsk, og satset med dette på verdensherredømme i stedet, noe som også gikk på dunken.
Dette tatt i betraktning er temaet for denne sangen nokså treffende i forhold til artisten, men la oss i være morsomme på andres bekostning.
Dette er faktisk ikke den aller pinligste sangen Spesi har skrevet, men det er ikke langt unna heller.
Det er vel  lov å være ung og dum.

Melka
Last ned
Farbror Melker - Demo: Ferie fra meg (1999?)
Heldigvis ikke tidligere utgitt
En stund etter at Farbror Melker hadde lagt opp,  fikk Troy_79 og Spesi igjen lyst til å gjøre noe innenfor Lørenskogrock-sjangeren. De lagde noen demoer, testet noen trommiser (bl.a. Martin som ble trommis i Pueblo) og hadde prøve med en vokalist uten at det kom så veldig mye mer ut av det. Dette er en av få demoer som faktisk ble nogenlunde ferdig, uten at det sier så mye.
Å høre denne nå får en til å stille alvorlige spørsmål ved trommisers standarder; de  hørte denne og dukket opp på audition likevel? Trommiser driter i alt.


Melka


                                                                                    

Last ned
Pueblo - Power Pop Instrumental (1999)
Ikke tidligere utgitt

 


En underlig, men ganske fin instrumental fra et band som ikke gjør instrumentaler. Pueblo har åpenbart funnet sliden fram for anledningen. Men også en god del med synth-lyder som ikke passer inn i lydbildet.
Stan P har vil alltid spille denne de gangene Pueblo har prøvd å spille, men jeg husket ikke hvordan den gikk og kunne ikke finne noen innspillinger av den. Jeg trodde den var borte for alltid, men nylig fant jeg den igjen, til glede for Stan og meg, og forhåpentligvis noen andre av dere.

Spesi
2008
2002
Benny Toledo - Leaving Mounthammer (2002)
lefthand EP
En av de mest velykkede Benny Toledo-sangene, selvom sangen ikke har det standardoppsettet for popsanger som  Spesi trakter etter å få til. Den ble skrevet enten rett før eller rett etter Spesi forlot hjemstedet sitt for å ta noen studiepoeng han aldri kom til å trenge og for å ta en drøss med CB-øl som kom til å gi ham kontakter i landsdelen.
En stund senere gjorde han sin daværende kjæreste veldig skuffet da han innrømte at sangen ikke handlet om henne. Spesi hadde dårlig samvittighet for det en liten stund.
Her er to versjoner av sangen; en ny og en gammel.

Melka
Last ned
Pueblo - Souvenir (1998)
Suburban Legends
Jeg husker ikke så mye rundt innspillingen av denne, men jeg husker at når vi hadde spilt inn en del og sangen begynte å ta form, slo det meg plutselig at det var den beste sangen jeg hadde hørt. Det høres litt voldsomt ut nå, men det var sånn det føltes der og da.
Pueblos andre innspillling noensinne, noe den må kunne sies å bære preg av. Med minst fire gitarer til enhver tid, overstyrt lyd og pappesketrommer demonstrerte jeg og P at vi ikke akkurat var lydteknikere. Likevel har "Souvenir" det lydbildet jeg kanskje har vært mest fornøyd med opp gjennom, men igjen det kan jo være bare nostalgi.
Ellers gjør forresten Fly en liten opptreden i sangen.
Og for ordens skyld så er det at jeg skulle ha spilt gjennom hele "Stairway to Heaven" på gitar bare jug.

STLast ned
Benny Toledo - Ted Letter Day (2002)
Ikke tidligere utgitt
Vi spurte alle her på Melka, men denne var det ingen som ville kommentere.
Den er vel for kontroversiell for de fleste.
Eller så er den rett og slett bare ræva.
Det kan i hvertfall ofte virke som det ene er kode for det andre.

Jo, forresten en ting kan jo nevnes, sangen inneholder en sampling fra en Nick Cave-sang. Tror det er Stagger Lee,  men hvem vet.

MelkaLast ned Psyko-Olaf - Mördarharen (1996)
Psyko-Olaf
På innsidebladet av deres selvtitulerte debutalbum kan vi lese: "Blant de såkalte undergroundbandene i Futurummiljøet, finner vi Psyko Olaf. Bandet ble dannet av Olaf Haagen i 1996. Målet til Haagen var å kunne produsere musikk av ypperste kvalitet med en relativt lav kostnad. Psyko Olaf ble etterhvert et av de beste lavbudsjett-bandene her til lands." Og lavbudsjetts var de; ved å insistere på å spille inn via mikrofonen på en kassettspiller samt tvilholde på Olafs metode (som i korte drag gikk ut på å spille inn en sang man aldri har spilt før.) gjorde Psyko-Olaf det ekstremt vanskelig for seg selv, og ikke noe lettere for Melka å markedsføre.
Vi brøt kontrakten med dem etter debutalbumet, men senere kom de tilbake med nytt navn og konsept og er i dag blant de mest respekterte innen Melkas punkscene. Det er for øvrig Stan som titulerte de fleste av Psyko-Olafs sanger.


MelkaLast
ned

Benny Toledo - Too Late (2001)
Ikke tidligere utgitt
"Too Late" skulle egentlig være med på Ken Vicci, men så fant jeg på en annen sang som jeg ikke ville glemme. På denne tiden så brukte jeg en Fostex HD-recorder som bare hadde plass til fem sanger på en gang, så for å gjøre plass til en annen sang (jeg tror det var "Don't think I think") måtte jeg slette "Too Late" før jeg rakk å bli ferdig med den. Så den mangler bass og mangler litt retningsans, men jeg synes det er en trivelig liten sang.
Det er jo vanskelig å mislike en sang som har tekstlinja "Hide meat from sanitarians.".

ST
Last ned
Borgern2000: No One Deserves It More (2000)
Melka Sommer 1

                                                             
Borgern2000 var et av de første samarbeidsprosjektene mellom flere Melkaband. En sammenligning med Band Aid er ikke helt på jordet, hvertfall ikke hvis pengene Band Aid samlet inn hadde gått til kompisen til Bob Geldof. I forbindelse med Flys 21-årsdag gikk bl.a. Stan, Njaal, Troy_79 og Spesi sammen om å lage en gebursdagssang innen en sjanger som, i mangel av et bedre og mer dekkende ord på norsk, må kunne karakteriseres som "ostete".
Men med teatralsk vokal, overbruk av romklang og dyre syntheffekter ble resultatet deiligere enn man hadde forventet, og "No one deserves it.." er i dag en real Melkaklassiker. Singelen kom ut i et eksemplar, med et ekstraspor som jeg  mener å huske besto av at Spesi og Stan gikk til butikken med soundtrack til.
"No One Deserves It More" ble tilgjengelig for alle andre på Sommer 1.

MelkaLast ned
Benny Toledo - Happy as happy can be (2001)
Ken Vicci
Benny Toledo hadde i lang tid hatt lyst til å lage et soundtrack. Det var egentlig utgangpunkt for denne sangen. Men så kom juni og Timothy McVeigh ble henrettet, og dette igjen var to år siden Columbine, og da ble det opplagt; det måtte være en sang fra en musikal som aldri ville bli skrevet. Så jeg lagde en historie om en fyr som drar til en kino for å skyte så mange han kan i salen før han tar livet av seg selv.  Koblingen er nokså åpenbar, og det skumleste er  at jeg kunne kjenne meg igjen i gjerningsmennene fra de reelle sakene fra USA. Jeg husker at jeg så for meg hovedpersonen i sangen, etter han hadde utrettet det han skulle,  på en scene med blomsterbukett, spotlights på seg og glitter som faller rundt overalt, som en slags makaber variant av en missekåring eller noe. Dette viste seg, i etter tid kan man si forvented,  å slå ut litt feil på psyken min. Et par helger etter at sangen var ferdig innspilt, argumenterte jeg ivrig ovenfor en fyr rundt Oklahoma-bombingen og tok McVeigh's side. Han ble nokså sint. Jeg tror jeg aldri har vunnet hans tillit som en ordentlig person.
Nå, sju år senere, er denne sangen for meg kun en fin pop sang.
Og det er alt.

STPueblo - Just the Sequel (1998)
Suburban LegendsLast
ned

I sine mer usikre år var nyttårsaften aldri en kveld Spesi så fram til.
Det er det forsåvidt fortsatt ikke, men en viss forbedring kan jo spores.
"Just the sequel" er den første Flemm spilte bass på.

Besetning:

Bass: Flemming
Gitar: P
Wah-gitar: Spesi

Melka


Mike - Underland (1996/2000)
Ikke tidligere utgittLast
ned

Denne sangen var muligens den første sangen fra Sektor, som etterhvert heldigvis endret navn til Farbror Melker. Det var trange kår, det var på LIFA, det var Trond Bull og det var helt sikkert ikke så hyggelig som når man tenker tilbake på det. Dessverre (?) besitter ikke Melka produksjoner noen av bandets øvingsrominnspillinger, derfor ble Melkacoverbandet Mike i år 2000, som den bevaringsinstitusjonen bandet er, bedt om å gjøre en innspilling etter hukommelse av sangen. Dette er det beste de klarte, fordi det var egentlig ikke så mye man kunne redde.

Melka